laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gebakken aardappelen met groenten en ei
  ingrediënten:
   

    500 g vastkokende aardappelen (bijv. Nicola), met schil, schoongeboend en in stukjes
    5 el Bertolli olijfolie classico
    2 uien, in partjes
    2 teentjes knoflook, gepeld
    1 courgette, in grove stukken
    1 rode paprika, in repen
    250 g kastanjechampignons, in plakjes
    2 el azijn
    2 tl mosterd
    peper, zout
    4 scharreleieren
    2 el peterselie, fijngehakt
  bereiding:
    Kook de aardappelen 10 min. in water met zout en giet ze af.
Verhit 4 el van de olijfolie in een ruime pan of wok en bak de aardappelen met de uien en de uitgeperste knoflook op een hoog vuur in +/- 7 min. bruin.
Voeg de courgette, paprika en champignons toe en bak alles in +/- 7 min. beetgaar. Schep er de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak door.
Bak in de rest van de olijfolie 4 spiegeleieren. Leg ze op de groenten. Garneer met de peterselie en serveer direct.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats