|
|
|
Gebakken aardappelen met groenten en ei |
|
ingrediënten: |
|
|
500 g vastkokende aardappelen (bijv. Nicola), met schil, schoongeboend en in stukjes
5 el Bertolli olijfolie classico
2 uien, in partjes
2 teentjes knoflook, gepeld
1 courgette, in grove stukken
1 rode paprika, in repen
250 g kastanjechampignons, in plakjes
2 el azijn
2 tl mosterd
peper, zout
4 scharreleieren
2 el peterselie, fijngehakt |
|
bereiding: |
|
|
Kook de aardappelen 10 min. in water met zout en giet ze af.
Verhit 4 el van de olijfolie in een ruime pan of wok en bak de aardappelen met de uien en de uitgeperste knoflook op een hoog vuur in +/- 7 min. bruin.
Voeg de courgette, paprika en champignons toe en bak alles in +/- 7 min. beetgaar. Schep er de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak door.
Bak in de rest van de olijfolie 4 spiegeleieren. Leg ze op de groenten. Garneer met de peterselie en serveer direct. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|