Sinaasappel Cindy |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 flinke sinaasappels [color=blue:00d8d4dade]
- **VOOR DE ABRIKOZENSAUS:[/color:00d8d4dade]
- 100 g abrikozenjam
- 2 cl apricot brandy en 2 cl rum
- VERDER:
- 40 g gember (heel kleien gesneden)
- 250 g chocoladeijs
- 1/8 l room
- 1 pakje vanillesuiker
|
|
bereiding: |
|
|
- De sinaasappels goed afwassen -snij van elke sinaas 1/4 deel af -haal het vruchtenvlees eruit en snij het in stukjes en zorg dat er geen velletjes inzitten -plaats de uitgeholde sinaasappels in de koelkast
- Meng de abrikozenjam met de brandy en de rum
- Schep de stukjes sinaasappel erdoor
- Verdeel het chocolade ijs over de 4 uitgeholde sinaasappels
- Strooi de gember stukjes erover
- Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en vul de slagroomspuit hiermee
- Begiet elke sinaasappel met de abrikozenjam en spuit er een toef slagroom op |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|