|
|
- Schil de verse asperges. Leg ze vooraf even in koud water, snij er de ondereindjes af. Hou de asperges vlak en plaats de dunschiller net onder de knop en snij zo naar beneden toe.
- Breng licht gezouten water aan de kook in een kookpan en doe er de asperges en de erwtjes in (diepgevroren asperges niet ontdooien). Laat 10 minuten koken en giet af. Snij de asperges in stukjes. Hou de aspergepunten (+/- 5 cm lang) opzij.
- Snij de hesp in reepjes.
- Leg het bladerdeeg in een taartvorm (28 à 30 cm doorsnede) en doorprik het enkele keren met een vorh
- Leg de uitgelekte erwtjes en aspergestukjes op het bladerdeeg, bedek met de reepjes hesp.
- Kluts de eieren met de cottage cheese en voeg het fijngesneden bieslook, nootmuskaat, peper en zout toe.
- Giet het eimengsel in de taartvorm en schik er de aspergepunten in een krans op.
- Laat 30 à 35 minuten bakken in de voorverwarmde oven op 200°C. Het eimengsel moet tot in het midden gestold zijn. |