laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gratin met gehakt en witloof
  ingrediënten:
   
  • 750 gr bereid gehakt
  • 6 grote aardappelen
  • 800 gr witloof
  • 3 eieren
  • 2 el paneermeel
  • 2 dl room
  • +/- 3 dl melk
  • 150 gr blauwgeaderde kaas (bv Gorgonzolz)
  • 1 el boter
  • 1/4 koffielepel tijm
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  bereiding:
    - Snij de aardappelen in schijven van +/- 2 mm.
- Snipper het witloof fijn.
- Meng het gehakt met de eieren, paneermeel, nootmuskaat, peper en zout.
- Snij de kaas in blokjes.

- In een grote diepe ovenschotel legt u eerst de aardappelschijven.
- Bedek met de witloofsnippers, verdeel er de stukjes kaas over en kruid met tijm, nootmuskaat en peper en zout.
- Giet er de room over en vul de schotel verder met melk tot net boven de aardappelen.
- Bedek tenslotte met het gehakt, dek af met aluminiumfolie en schuif in de voorverwarmde oven op 200°C. Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en verdeel er de boter over, laat nog 30 minuten verder bakken. Schakel de oven uit en laat nog 10 minuten rusten.
- Dien onmiddelijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats