laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wijtingfilets met Noordzeegarnalen en broccoli
  ingrediënten:
   
  • 8 wijtingfilets van 100 gr
  • 200 gr gepelde noordzeegarnalen
  • 12 roosjes broccoli
  • 1 teentje look
  • 1,25 dl room
  • 1,25 visfumet
  • 50 gr boter
  • mespuntje nootmuskaat
  • peper en zout
  bereiding:
    Bereiding:
- Een microschaal instrijken met boter en de bodem licht bestrooien met peper en zout. De wijtingfilets erin leggen met hun dunste deel naar het midden van de schaal toe, bevochtigen met de room en de visfumet, afdekken en zes minuten laten garen bij 850 W. Even laten nagaren.
- De wijtingfilets ui de schaal halen en warm houden. Het pocheervocht inkoken tot de gewenste dikte, de garnaaltjes toevoegen en de saus kruiden.
- De broccoli roosjes twee minuten laten garen bij 850 W in een afgedekte microschotel met een weinig water, het geplette lookteentje, wat boter, de nootmuskaat en peper en zout.
- De wijtingfilets en de broccoliroosjes op warme borden schikken. Saus errond gieten en serveren met natuuraardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats