laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Scotch Broth
  ingrediënten:
   
  • 1kg lamsvlees, nek of schenkel
  • 2.5L water of bouillon
  • peper en zout naar smaak
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 koolraap, fijngehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 preien, in ringen
  • 1/2 kop parelgort
  • 1/2 kop peterselie, fijngehakt
  bereiding:
    - Verwijder het vet van het vlees .Doe het vlees in een grote steelpan met water, zout en peper .Aan de kook brengen en afgedekt 1 uu laten sudderen, de soep regelmatig afschuimen .
- Voeg wortel, koolraap, ui, prei en parelgort toe, laat de soep afgedekt nog eens 1-11/2 uur sudderen, tot de groeten en de parelgort gaar zijn .
- Haal het vlees van de botten en doe het vlees weer in de pan .Tot kamertemperatuur laten afkoelen en in de koelkast zetten .Verwijder vlak voor het opdienen het gestolde vet .
- Opwarmen en de peterselie erdoor roeren .Serveren met dik, knapperig brood .
- Let op : Deze soep, die ook wel gortbouillon wordt genoemd, kan ook andere seizoengroeten worden gebruikt .
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats