laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Peren met wijn en geparfumeerde creme
  ingrediënten:
   

    100 g poedersuiker
    2 eierdooiers
    1 stokje kaneel
    100 cl witte wijn
    5 peren
    2 cm verse gember
    100 g verse walnoten
    100 g amandelnoten
    8 blaadjes verse muntblaadjes
    100 g poedersuiker voor de afwerking
    20 cl Engelse creme
    2 soeplepels perenalcohol
  bereiding:
    Schil de peren maar laat het steeltje eraan. Schil en rasp de gember. Versnipper de muntblaadjes. Giet de suiker, de wijn, de geraspte gember en de kaneel in een gietijzeren braadpan.
Schik de peren in de pan mooi naast elkaar en breng dit alles aan de kook.
Draai het vuur lager en laat de inhoud ongeveer 2 uur op een zacht vuurtje sudderen: de peren moeten zacht zijn en het kookvocht moet een siroop vormen.
Neem de peren met een schuimspaan uit de pan en schik ze op een roostertje.
Vermaal de walnoten en de amandelschilfers in een keukenrobot tot poeder. Voeg hier de versnipperde muntblaadjes bij en 4 eetlepels van het kookvocht van de peren.
Verdeel 4 peren overlangs in twee, verwijder het klokhuis en haal er voorzichtig een beetje vruchtvlees uit met een klein lepeltje. Vul de halve peren met het mengsel van noten, amandelen en munt. Plaats de peren in de koelkast.
Bereid de Engelse creme. Pureer de overgebleven peer met een mixer. Voeg er de suiker, de eierdooiers en de alcohol bij: het mengsel moet glad en homogeen zijn. Giet alles over in een kleine kookpan en laat, onder voortdurend roeren, het mengsel op heel zacht vuur inkoken. Meng deze creme vervolgens door de Engelse creme. Klop beide mengsels stevig en plaats de schaal vervolgens in de koelkast. Verdeel de Engelse creme over afzonderlijke, gekoelde borden en schik hier de beide peerhelften op.
Bestrooi met poedersuiker en dien onmiddellijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats