laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Visgebraad met schorseneren, pepersaus met rozemar
  ingrediënten:
   

    1 visgebraad (kabeljauwhaasje, gevuld met verse zalm +/- 600 g)
    4 takjes verse rozemarijn
    1 kruidentuiltje
    100 g gerookt spek
    100 g boter
    1 kg schorseneren
    2 soeplepels olijfolie
    2 soeplepels bloem
    citroensap
    1.5 cl alcoholazijn
    3 rode paprika's
    1 teentje knoflook
    1 koffielepel gemalen koriander
    1/2 soeplepel kerriepoeder
    500 g vastkokende aardappelen
    2 soeplepels gehakte dille
    zwarte peper
    zout
  bereiding:
    Draag handschoenen om uw handen te beschermen terwijl u de schorseneren schilt. Snij ze schuin in stukken van 3 cm en verwijder de enigszins harde uiteinden. Leg ze telkens apart in een kom ijskoud water, waaraan u azijn hebt toegevoegd. Los de bloem op in het citroensap en een beetje warm water. Giet het mengsel in een grote pan gezouten kokend water. Dompel er de schorseneren in onder en laat ze zo 1 uur koken, op een matig vuur. Laat ze uitlekken. Stoom de aardappelen gaar in 20 tot 30 min. Pel ze en strooi er gehakte dille op. Schil de paprika's met behulp van een dunschillertje. Halveer ze, maak ze schoon en verdeel het vlees in blokjes. Fruit het 35 min. met het deksel op de pan, op een zacht vuur in de warme olijfolie met peper, zout, een takje rozemarijn en de geperste look.

Verwijder de rozemarijn, mix het geheel tot een dikke moes en laat het op een zacht vuur staan. Verwarm de oven voor op th. 6-7 (200° C). Leg het visgebraad in een ovenschotel. Bestrijk het met 50 g zachte boter en schuif drie takjes rozemarijn en het kruidentuiltje onder het touwtje. Leg er het spek rond en bak het 45 min. in een warme oven; giet er ondertussen meermaals het kookvocht over. Haal de vis uit de schotel en hou hem warm. Gooi het bakvet weg. Giet de schorseneren in de schotel met het spek. Doe er indien nodig peper en zout bij, voeg er de koriander, de kerrie, de rest van de koude boter aan toe en meng het geheel.

Maak het kabeljauwgebraad los en snij het in dikke schijven. Schik deze schijven op warme borden. Versier ze met de schorseneren, het spek en de aardappelen. Omring het geheel met paprikasaus en dien onmiddellijk op.
Tip om tijd te winnen: U kan ook diepvriesschorseneren kiezen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats