Varkensoester à la Picasso |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:- 2 varkensoesters (+/- 125 g)
- snufje zout
- 0,4 deciliter sherry (droog)
- 1 kiwi in plakjes
- snufje peper
- 25 g amandelen (geschaafde)
- 1/2 appel in schijfjes
- 2 schijven ananas
- 1/2 banaan in plakjes
- 2 eetlepels olie
|
|
bereiding: |
|
|
- Dep de varkensoesters droog met keukenpapier. Masseer het vlees met de olie.Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur voor en bak de varkensoesters om en om in ca. 8 minuten tot ze rosé zijn.
- Neem de varkensoesters uit de pan, leg het vlees op een bord en bestrooi het vlees met zout en peper. Dek het vlees af met aluminiumfolie en houd het vlees warm.
- Voeg de amandelen aan bakvet toe, blus dit af met sherry en verwarm het fruit even mee.
- Verdeel de varkensoesters en saus over 2 borden. Schep de vruchten om het vlees heen.
Lekker met gebakken aardappeltjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|