laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde paprika's met gekruid gehakt in tomatensau
  ingrediënten:
   

  • 2.50 deciliter gezeefde tomaat
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 50 gram wortel
  • 5 centiliter rode wijn
  • 3 stuks augurk
  • 2 stuks rode paprika's
  • 2 stuks sjalot
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stuks bladlaurier
  • 1 stuks knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0.50 knolselderij
  • naar smaak kaneelpoeder
  • naar smaak zout
  bereiding:
    1 Ui pellen en snipperen. Wortel en knolselderij in blokjes snijden. 2 theelepels olijfolie in een braadpan verhitten en de ui 2 minuten fruiten. Wortel en knolselderij toevoegen. Knoflook er boven uitpersen. Paprikapoeder toevoegen. De groente 4 minuten meefruiten. Afblussen met wijn. Voeg toe: gezeefde tomaten, laurierblad, oregano en kaneel. Deksel op de pan doen en de saus 20 minuten zachtjes laten koken. Intussen de andere ui pellen en snipperen. Augurken fijnhakken. Gehakt aanmaken met djinten, zout en vers gemalen peper. Ui en augurk erdoor mengen. Paprika's wassen en het kapje eraf snijden (laat het groene steeltje eraan). De zaadlijsten verwijderen. Paprika's vullen met het gehaktmengsel en het kapje erop zetten. Oven voorverwarmen op 200. Ovenschaal invetten. Tomatensaus op smaak maken met zout en vers gemalen peper. Laurierblad verwijderen. Tomatensaus in ovenschaal gieten en paprika's daarin zetten. Dek de schaal af met deksel of aluminiumfolie. Bak de paprika's gaar in circa 45 minuten
Serveer met rijst en groene salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats