Pasta met tonijnsaus en rucola |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400 gram penne rigate
- 1 blik artisjokharten (400 gram)
- 2 blikjes tonijn op olijfolie (circa 180 gram)
- 1 bakje pastasaus van circa 225 gram
- 2 bakjes rucola à 30 gram
|
|
bereiding: |
|
|
- In grote pan: breng water met zout aan de kook. Kook de pasta in ongeveer 8 minuten beetgaar.
- Laat de artisjokharten uitlekken en deel ze in vieren.
- Giet de tonijn af (2 eetlepels olijfolie opvangen) en verbrokkel deze met een vork.
- In wok of koekenpan: verhit de olijfolie (uit blikje tonijn). Roerbak de artisjokharten gedurende circa 2 minuten. Voeg de verbrokkelde tonijn en pastasaus toe. Verwarm deze saus circa 3 minuten op een klein vuurtje. Giet de pasta af en schep deze door de saus.
- Breng het geheel over in een serveerschaal. Halveer de rucola en meng deze door de pasta. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |