laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stoofschotel met groente en tonijn
  ingrediënten:
   
  • 1 kopje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • l groene paprika
  • l ui
  • 4 vleestomaten
  • wat witte wijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 600 gr verse tonijn
  • een paar kruidentakjes om te garneren
  bereiding:
    - De tonijn in kleine dobbelsteentjes snijden, bloemen en in iets olijfolie rondom snel bruin bakken en warm houden(niet gaar laten worden!)
- Olijfolie in een pan verhitten en het fijngesnipperde teentje knoflook glazig fruiten.
- De courgettes schillen, in 2-3 cm dikke plakjes snijden en in de knoflookolie frituren, eruit halen en warm wegzetten.
- De gehalveerde, ontpitte en in kleine dobbelsteentjes gesneden paprika in de overige olie in 6-8 minuten smoren, eruit halen en warm wegzetten.
- De fijngesnipperde ui in de overgebleven olie glazig fruiten, de ontvelde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten toevoegen.
- Met de witte wijn afblussen en kort laten smoren. Met zout en peper op smaak brengen.
- De courgettes en paprika's erbij doen en opnieuw 6-8 minuten zachtjes laten smoren.De tonijn erbij doen en nog even mee verwarmen.
- De groente in een schaal leggen en direct serveren. Met kruidentakjes
garneren en met puree opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats