laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kantonese Kip
  ingrediënten:
   
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • zout & peper
  • 500 gr kipfilets
  • 2 el arachide olie
  • 2 uien
  • 100 gr champignons
  • 1 el maizena
  • 2 dl kippenbouillon
  bereiding:
    - Snij de kip in blokjes, snipper de ui, was de champignons en snij ze in plakjes.
- Meng de suiker door de sojasaus en doe er zout en peper bij. Haal de kipfilet door dit mengsel en bak ze in de wok in olie op een hoog vuur al omscheppend bruin. Haal ze uit de pan. Doe de rest van de olie in de wok en laat de ui en de champignons even zachtjes bakken.
- Blus af met de bouillon en bind het met de maizena. Doe er nog een scheutje sojasaus doorheen. Doe de kip er in, roer alles goed door en laat dan alles door en door heet worden.
- Dien op met bami of rijst en kroepoek
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats