Gepaneerde gamba kroketjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 40 g boter
- 40 g bloem
- 3,75 dl melk
- 1 kopje room
- 250 g gepelde gamba's
- sap van 1 citroen
- zout
- versgemalen peper
- 1 snuif nootmuskaat
- 1 bosje peterselie
- 2 eieren
- 2 kopje paneermeel
- olijfolie om te fituren
|
|
bereiding: |
|
|
- Boter in een pan smelten en de bloem met een garde erdoor kloppen. Koude melk en room erbij gieten en tot een smeuige saus in laten koken.
- De gamba's heel klein snijden, met citroensap besprenkelen en door de saus roeren. Onder voortdurend roeren de saus laten indikken tot een stevige dikke roux. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen en de fijngehakte peterselie erdoor roeren.
- Dit papje ca 1 uur in de koelkast zetten. Vervolgens deze massa op een met bloem bestoven aanrecht tot een rol vormen en die in plakjes van 1-2 cm snijden.
- De plakjes door een geklutst ei halen en in paneermeel wentelen.
- Olijfolie verhitten en de gambaplakjes goudgeel frituren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|