|
|
|
Tiroler Entrecote |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 entercotes van elk 200 g
- 2 eetlepels olie [color=blue:0ca51e69b2]
- **VOOR DE PEPERSAUS:[/color:0ca51e69b2]
- 1 uitje,
- 1 worteltje ,
- een stukje selderijknol en 1 prei(alles fijn gesneden)
- wat peterselie
- 20 g boter
- 1/8 l witte droge wijn en 1/8 l warme vleesbouillon
- 1 eetlepel azijn
- 1/2 laurierblad
- snufje gedroogde tijm
- 1 1/2 dl bruin van jus
- 1/2 eetlepel verse groene peperkorrels uit een potje
- vers gemalen zwarte peper [color=blue:0ca51e69b2]
- **VOOR DE GARNERING:[/color:0ca51e69b2]
- 2 grote uien (ringen)
- 40 g boter
- 250 g kleine tomaten (ontveld en in 4 gesneden)
- zout,
- verse zwarte peper uit de molen
- 15 g boter
|
|
bereiding: |
|
|
- Snij het vlees op een paar zijden in aan de buitenkant en smeer het vlees aan beide kanten in met de olie
- Verhit de boter en fruit de schoongemaakte en fijn gesneden groentjes 5 minuten -blus met de wijn, bouillon en azijn
- Voeg laurier en tijm erbij
- Laat 30 min zachtjes koken zonder deksel
- In een ander pannetje het bruin van de jus doen met de ingekookte groentjes
- Voeg de uitgelekte groene peperkorrels erbij en naar smaak nog wat zwarte peper
- Nog eens 10 min zacht koken
- Roer de boter door de saus (hou warm)
- Leg het vlees op het grillrooster en schuif onder de hete grill en grill aan elke kant 5 min
- Verhit de helft van de boter en fruit de uiringen goudbruin
- De uiringen eruit halen en de rest van de boter in de pan smelten en de tomaatjes 5 min stoven
- Schik het vlees op een schotel en kruiden met peper en zout; giet de saus erover en garneer met de uiringen en de tomaatjes.
- Geef er gekookte aardappelen bij en een groene groente |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|