laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tiroler Entrecote
  ingrediënten:
   
  • 4 entercotes van elk 200 g
  • 2 eetlepels olie [color=blue:0ca51e69b2]
  • **VOOR DE PEPERSAUS:[/color:0ca51e69b2]
    • 1 uitje,
    • 1 worteltje ,
    • een stukje selderijknol en 1 prei(alles fijn gesneden)
    • wat peterselie
    • 20 g boter
    • 1/8 l witte droge wijn en 1/8 l warme vleesbouillon
    • 1 eetlepel azijn
    • 1/2 laurierblad
    • snufje gedroogde tijm
    • 1 1/2 dl bruin van jus
    • 1/2 eetlepel verse groene peperkorrels uit een potje
    • vers gemalen zwarte peper [color=blue:0ca51e69b2]
    • **VOOR DE GARNERING:[/color:0ca51e69b2]
      • 2 grote uien (ringen)
      • 40 g boter
      • 250 g kleine tomaten (ontveld en in 4 gesneden)
      • zout,
      • verse zwarte peper uit de molen
      • 15 g boter
  bereiding:
    - Snij het vlees op een paar zijden in aan de buitenkant en smeer het vlees aan beide kanten in met de olie

- Verhit de boter en fruit de schoongemaakte en fijn gesneden groentjes 5 minuten -blus met de wijn, bouillon en azijn
- Voeg laurier en tijm erbij
- Laat 30 min zachtjes koken zonder deksel
- In een ander pannetje het bruin van de jus doen met de ingekookte groentjes
- Voeg de uitgelekte groene peperkorrels erbij en naar smaak nog wat zwarte peper
- Nog eens 10 min zacht koken
- Roer de boter door de saus (hou warm)
- Leg het vlees op het grillrooster en schuif onder de hete grill en grill aan elke kant 5 min
- Verhit de helft van de boter en fruit de uiringen goudbruin
- De uiringen eruit halen en de rest van de boter in de pan smelten en de tomaatjes 5 min stoven
- Schik het vlees op een schotel en kruiden met peper en zout; giet de saus erover en garneer met de uiringen en de tomaatjes.
- Geef er gekookte aardappelen bij en een groene groente
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats