laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sara's appelcake
  ingrediënten:
   
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g fijne suiker
  • 150 g boter en wat voor de vorm
  • enkele druppeltjes vanille-extract
  • 4 eieren
  • 4 appelen
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de boter in stukjes en laat deze zacht worden. Meng de suiker, de vanille en de eierdooiers, voeg de zachte boter en daarna het gezeefde bakmeel toe. Klop de dooiers tot sneeuw en meng deze voorzichtig door het mengsel.
- Schil de appelen, snijd ze in stukjes en meng ze door het deeg.
- Beboter een ronde springvorm en giet er het deeg in. Bak gedurende 50 minuten in de oven op 170°C. Controleer met een breinaald of de cake gaar is (ze moet er droog uitkomen).
- Haal de cake dan uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats