|
|
|
Malinese zoete aardappelen gerecht met pinda saus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 grote ui, in ringen gesneden
- 3 tenen look, uitgeperst
- 5 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 75 gr zoete aardappelen, gesneden in blokjes
- 350 gr witte kool, grof gesneden
- 1 dessertlepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 300 gr tomaten, klein gesneden
- 1 theelepel tomaten puree
- 300 ml ananassap
- 100 gr pindakaas
- 1 kleine wortel, zeer fijn gesneden
- 1 rode biet, zeer fijn gesneden
- handvol verse koriander blaadjes, fijngehakt
- sap van 1 citroen
|
|
bereiding: |
|
|
- Verhit de olie in een diepe pan. Fruit hierin de ui en 2 minuten later de knoflook en de gember. Voeg na enkele minuten de zoete aardappelen, de witte kool, het paprika- en chilipoeder toe. Bak de groenten, enkele minuten, zacht constant roerend. Voeg de tomaten, tomaten puree en het ananassap toe. Laat de groenten afgedekt zachtjes gaar sudderen ( 5 a 10 minuten).
- In de tussentijd, schep de wortel en de rode biet om met citroensap en koriander blaadjes in een kommetje.
- Als de zoete aardappelen klaar zijn, meng de pindakaas er voorzichtig door. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat het 1 minuut sudderen.
- Dien het gerecht op met de wortel garnering erop. Serveer hierbij rijst of brood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|