Paddestoelensalade met geitenkaas en druiven |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1krop eikenbladsla
- 300 gr oesterzwammen en champignons
- 3 sjalotjes
- 2 el olijfolie
- 200 gr geitenkaas
- 200 gr blauwe en witte druiven
- 12 zwarte olijven
- 2 el gehakte peterselie of bieslook[color=blue:327ab8e014]
- **Dressing[/color:327ab8e014]
- 5 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 el honing
- zout en versgemalen peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Was de sla en laat deze goed uitlekken
- Borstel de paddestoelen en snijd ze in reepjes of plakjes.
- Pel de sjalotjes en snipper ze.
- Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paddestoelen met de sjalotjes.
- Meng de ingredi?nten voor de dressing.
- Schik het paddestoelmengsel op de eikenbladsla, giet de dressing erover.
- Snij de geitenkaas in plakjes of blokjes, garneer de salade met de geitenkaas, de druiven en de olijven en bestrooi de salade met peterselie of bieslook. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|