laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Harmonie van zalm en ham
  ingrediënten:
   
  • 2 moten zalm van 250 gr
  • 2 grote plakken rauwe ham van ongeveer 25 gr
  • sap van 1 citroen
  • bosje bieslook
  • 1 kleine courgette
  • peper van de molen
  • wat aardappelpuree
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de plakken rauwe ham op een bakplaat.
- Verwijder vel en graten van de zalmmoten. Leg op iedere plak ham twee gehalveerde stukken zalmmoot in hartvorm.
- Knip de bieslook fijn en strooi die over de ham en de zalm.Druppel er ook wat citroensap op, kruid met peper uit de molen.
- Vouw de rauwe ham rond de zalmmoten en zet alles ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven.
- Snijd de courgetten in 2 grote en 2 kleineren stukken. Haal een beetje merg uit de courgettetorentjes en kook deze torentjes beetgaar.
- Vul deze torentjes met aardappelpuree waaraan wat tomatenpuree is toegevoegd en versier eventueel met een gebakken aardappelhartje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats