laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Soep van truffelaardappels met kaascroutons
  ingrediënten:
   
  • 500 gr truffelaardappels (paarse aardappels)
  • 50 gr boter
  • 1 fijngesneden ui
  • 1,5 l groentenbouillon (van tablet)
  • 2 dl room
  • 100 gr broccoloi in roosjes
  • 1/2 oude ciabatta in blokjes
  • 50 gr geraspte pecorino kaas
  • 4 el fijngehakte oregano
  bereiding:
    - Schil de aardappels en snij ze in stukjes.
- Verhit de helft van de boter in een grote pan en bak hierin, op een laag vuur de aardappelstukjes en de ui. Schenk na 2 minuten de warme bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en roer er de room door.
- Doe de broccoliroosjer erbij en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
- Bak de blokjes ciabatta in de andere helft van de boter goudbruin en krokant.
- Strooi de kaas over de broodblokjes, laat de kaas smelten en laat de croutons dan afkoelen.
- Verdeel de soep over 4 kommen en strooi de croutons en de oregano erover.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats