Paprika gevuld met gehakt en feta |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 grote gele paprika
- 200 gr rundergehakt
- 1 sjalotje
- 2 stengels bleekselderij
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 1 teentje knoflook
- Zout
- Peper
- 1 tomaat
- 100 gr feta
|
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200?C
Halveer de paprika en verwijder de zaadjes
Kook de paprikahelften in ruim water in +/- 5 minuten beetgaar
Bak het gehakt in een droge koekenpan al omscheppend rul
Pel en snipper het sjalotje
Snijd de bleekselderij in blokjes
Schep de sjalot, de bleekselderij en de Provençaalse kruiden door het gehakt en pers het teentje knoflook erboven uit
Laat het geheel nog +/- 3 minuten sudderen
Voeg naar smaak zout en peper toe
Laat de paprikahelften uitlekken of dep ze droog
Zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal en schep het gehaktmengsel erin
Snijd de tomaat in plakjes en verdeel ze over de paprika's
Snijd de feta in blokjes en strooi die over de tomaat
Bak de paprika's +/- 15 minuten in de oven tot de feta begint te kleuren
Lekker met aardappelpuree met bosui |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|