Kipfilet in spekjasje met kaas en mosterd |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 gr kippenborstfilets (diepvries)
- 200 gr gerookt spek ( flinterdun gesneden)
- 4 ?6 sneetjes kaas
- 25 cl blond abdijbier
- 2 el mosterd
- 2 el boter
- 2 el boter
- kruiden
- 1 mespunt paprika
- 1 snuifje cayennepeper
- 1 el kruidentuiltje
- sausbinder
- peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien (5 à 7 minuten op ontdooistand in de micro of 2 uur afgedekt op kamertemperatuur). Snij middendoor in porties van +/- 2 cm dik.
- Leg op elke portie een sneetje kaas en smeer in met mosterd.
- Omwikkel elke portie volledig met sneetjes gerookt spek.
- Verhit de boter in een braadpan en leg er de kippenborstfilets in, de kant met de kaas boven.
- Draai na 2 minuten om en laat ook de andere kant 1 à 2 minuten bakken. Draai opnieuw om en kruid met paprika, cayennepeper en peper ( geen zout, het gerookte spek is al voldoende zout).Strooi er het kruidentuiltje over en giet het bier erbij.
- Dek af en laat op een zachter vuur gedurende +/- 10 minuten gaar worden.
- Haal het vlees uit de pan en schraap de braadresten goed los. Bind lichtjes met wat sausbinder.Wentel de kippenborstfilets nog even door de saus.
- Dien op met aardappelpuree of een gevulde aardappel en fijne boontjes of witloof.
TIP:
- Wanneer u wat room toevoegt aan de saus smaakt ze nog zachter. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|