Hespengebraad met rozijntjes en worteltjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kg hespengebraad
- 2 wortelen
- 1 sjalot
- 70 gr witte rozijntjes
- 2,5 dl droge witte wijn
- 1/2 blokje kippenbouillon
- 2 el boter
- 3 el uienconfijt met 5 pepers(bokaaltje)
- sausbinder
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Snij de wortelen in fijne staafjes en het sjalotje in ringen.
- Verhit 2 el boter in een hoge braadpan en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout, en voeg het halve bouillonblokje toe en giet de witte wijn bij. Voeg de sjalotringen, de wortelstaafjes en de rozijntjes toe.
- Dek de pan af en laat gedurende 45 minuten verder braden op een zacht vuur.
- Haal het vlees uit de pan en hou warm.
- Zet het vuur opnieuw hoger en voeg de uienconfijt toe. Laat even doorkoken en bind lichtjes met sausbinder.
- Snij het vlees in sneetjes en dien op met de saus.Serveer met kroketjes en warme babypeertjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|