|
|
|
Aardappelpreisoep met ham |
|
ingrediënten: |
|
|
- 350 g prei, in ringen
- 50 g boter
- 400 g vastkokende aardappelen, geschild in in dunne plakjes gesneden
- 100 g ui, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 9 dl kippenbouillon
- 2 eidooiers
- 1 dl room
- 100 g gekookte ham (dikke plak)
- zout,
- peper
- 2 lente-uitjes
|
|
bereiding: |
|
|
- Was de preiringen en laat ze goed uitlekken.
- Verhit de boter en voeg de plakjes aardappel, ui en prei toe.
Roer goed, zodat de groenten goed door de boter omhuld worden.
- Dek de pan af en laat de groenten een minuut of 10 zachtjes garen, maar niet bruin worden.
- Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep doorkoken tot de groenten beetgaar zijn.
- Te gare groenten verliezen hun smaak.
- Roer de eidooiers los met de koksroom. Snijd de ham in blokjes. Voeg het ei-room-mengsel op het laatst, samen met de ham, toe aan de soep.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Garneer met in ringen gesneden lente-ui. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|