dorade(zeebrasem) met tomaten basilicumsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 700 gram doradefilet
- 10 gram verse basilicumblaadjes
- 12 el citroen of olijfolie[color=blue:9e418d76b0]
- **Voor de saus[/color:9e418d76b0]
- 2 dl visbouillon
- 2 dl room
- 4 pomodori tomaten
- 5 gram verse basilicumblaadjes
- peper en zout naar smaak
|
|
bereiding: |
|
|
- Leg de doradefilet in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels citroen of olijfolie. Draai er wat vers gemalen peper over.
- Laat de filets ca. 4 uur in de koelkast marineren.
- Doe de visbouillon in een pan en laat ze inkoken tot 1 dl.
Voeg de room met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten toe. Laat dit 30 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren. Wrijf de saus door de zeef, breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe.
- Verhit in een koekenpan 4 eetlepels olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zeezout. Wentel de doradefilets door de broodkruimels of het paneermeel en bak ze rustig aan beide zijden in de olijfolie.
- Haal de filets uit de pan en leg ze op keuken papier.
- Lekker op een laagje aardappelpuree met bijvoorbeeld gestoofde prei. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|