laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljouw in de oven
  ingrediënten:
   
  • 1 groot stuk koolvis, pollak of kabeljauw van 1 kg zonder vel en graten
  • 2 grote tomaten
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 1 bosje peterselie
  • 2 dl witte wijn
  • 1/2 dl olijfolie
  • 1 geutje azijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • peper en zout
  bereiding:
    - De visfilet spoelen en droogdeppen.
- De paprika's schoonmaken, pellen, de zaadlijsten en de zaadjes verwijderen, het vruchtvlees in grove stukken snijden. De tomaten pellen, in twee snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in dikke plakken snijden. De uien in ringen snijden. De koriander en de peterselie grof hakken (enkele takjes koriander voor de garnering apart houden).
- Een vuurvaste schotel inoliën met olijfolie. Op de bodem een laag uiringen leggen, hierop het stuk vis schikken en besprenkelen met de azijn en wat olijfolie. Toedekken met de stukken paprika, de tomaten, de peterselie, de koriander en de resterende uiringen. Het gerecht overgieten met de witte wijn, besprenkelen met nog wat olijfolie en 35 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven zetten.
- De vis en groenten in een diepe voorverwarmde serveerschaal schikken. Het bakvocht omroeren met de tomatenpuree, even inkoken, op smaak brengen met peper en zout en over de vis gieten. Garneren met de resterende takjes koriander.
- Serveren met gekookte aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats