laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lam in het groen
  ingrediënten:
   
  • 2 uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel reuzel
  • 1 kg lamsschouder (in blokjes)
  • 150 g magere spekblokjes
  • 50 cl runderbouillon
  • 4 kroppen sla
  • 1 eetlepel gehakte bladpeterselie
  • 1 takje verse munt
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • geraspte nootmuskaat naar smaak
  • 1 citroen
  • peper en zout
  bereiding:
    - Pel de uien en snijd ze in ringen. Pel de knoftookteentjes.
- Bak in een gietijzeren stoolfpan de lamsblokjes gedurende 5 min. op een zacht vuur aan in de warme reuzel. Voeg er de spekblokjes en de uiringen aan toe, Roer het geheel om en laat het gedurende 30 min. op een zacht vuur sudderen. Roer regelmatig om met een houten spatel.
- Voeg de knoflookteentjes toe, breng op smaak met zout en voeg voldoende bouillon toe zodat het vlees onder staat.
- Laat gedurende 30 min. op een zacht vuur sudderen. Pers de citroen uit.
- Verwijder de slaharten. spoel ze en laat ze uitlekken. Voeg ze samen met de peterselie, de munt, de kaneel en het citroensap toe aan de stoofpan. Breng op smaak met peper en indien gewenst met geraspte nootmuskaat en laat nog 20 min. op een zocht vuurkoken.
- Verwijder het munttakje en dien heet op met gewone of in de smout opgebakken aardappelen bestrooid met geraspte nootmuskaat.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats