laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aubergine met mozarella en tomatensaus
  ingrediënten:
   
  • 2 middelgrote aubergines
  • 500 gr tomaten
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 1 el gehakte tijm
  • 8 plakken mozarella
  • 2 vleestomaten
  • 100 gr geraspte kaas
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  bereiding:
    - Snijd de aubergines in plakken, leg ze in een vergiet en strooi er zeezout op en leg er een zwaar bord op.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze, halveer ze, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees klein.
- Snipper de ui. Verhit 1 el olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste lookteentjes 2 minuten.
- Voeg de tomaten, de tijm en de versgemalen zwarte peper toe en kook de saus zachtjes 15 minuten en roer regelmatig.
- Dep de plakken aubergine droog, kwast ze in met olie en rooster ze in een hete koekenpan goudbruin aan beide kanten.
- Schep de helft van de tomatensaus in 4 schaaltjes, leg de helft van de aubergine plakken in de tomatensaus, daarop de helft van de plakken mozarella en daarop een plak tomaat. Stapel nu de rest van de aubergine, mozarella en tomaten erop. Giet de rest van de tomatensaus erover.
- Strooi er geraspte kaas op en zet het gerecht 10-15 minuten in het midden van de oven totdat de kaassoorten licht gesmolten zijn.

TIP:
- Serveer er grof bruin brood en een groene salade bij.
- Vervang Aubergines door plakken courgette.
- Maak dit gerecht liefst in de zomer, dan zijn de aubergines en tomaten volop verkrijgbaar en goedkoper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats