|
|
- Blancheer de koolbladeren in ruim water met zout, laat uitlekken en afkoelen en leg op een propere doek.
- Hak 2/3 van de uien, stoof ze en voeg toe aan het vlees.
- Voeg de peterselie en de komijn toe en kruid naar wens met zout en versgemalen peper.
- Stoof de resterende 1/3 uien in olijfolie , voeg de fijngesneden look en het tomatenconcentraat toe.
- Laat enkele minuten koken, voeg de gepelde tomaten toe,kruid, voeg de suiker toe en laat opnieuw 15 minuten koken.
- Wrijf dit mengsel door een puntzeef ,leg het gehakt in het midden van koolbladeren, vouw ze tot een blinde vink van ongeveer 3cm dik.
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Schik de blinde vinken in een beboterde schotel, dek af met aluminiumfolie en braad 10 minuten in de oven
- Versier de borden met saus, schik de rijst links op het bord met enkele komijnzaadjes, en leg rechts de licht geboterde blinde vinken op de saus. |