Nage van gefileerde rog met julienne groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 rogfilets van een 200 g
- 2 wortelen
- 1 wit van prei
- 150 g fijne groene boontjes
- 1 sjalot
- 1 dl witte wijn
- 1 dl gevogeltebouillon
- 125 g malse hoeveboter
- takjes dille
- nootmuskaat
- peper en zeezout
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de wortelen en de prei in fijne reepjes. Snijd de groene boontjes in 4 stukjes. Snipper de sjalot fijn.
- Breng de gevogeltebouillon met de witte wijn en de fijngesneden sjalot aan de kook.
- Verdeel ondertussen de reepjes wortel en prei over de rogfilets en rol de rogfilets op. Kruid met peper en zout.
- Pocheer de rogrolletjes 3 minuten in de bouillon (tegen het kookpunt aan). Haal de rogrolletjes uit en houd ze warm.
- Kook de bouillon tot de helft in. Voeg op zacht vuur klontje per klontje de boter erbij en breng de saus op smaak met zeezout, muskaatnoot en peper.
- Plaats de roggetjes in een diep bord en giet er de saus over.
- Garneer met takjes dille en dien op met een romige puree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |