laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Goulashsoep 3
  ingrediënten:
   
  • 4 dikke plakken bacon of 60 g doorregen spek
  • 60 g boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 6 tl paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • 1 kg rundvlees, in blokjes
  • 1 middelgrote tomaat, ontveld en fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 L runderbouillon
  • 3 middelgrote aardappelen, in blokjes
  bereiding:
    - Snijd de bacon in reepjes of de spek in dobbelsteentjes.
- Verhit de boter in een grote pan, voeg bacon of spek, ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht en de bacon knapperig is.
- Voeg paprika, zout en vlees toe. Bak alles al roerende 2-3 min. Voeg tomaat, tomatenpuree en bouillon toe. Laat alles afgedekt 1 tot 1 1/2 uur sudderen tot het vlees gaar is.
- Voeg de aardappelen toe en kook de soep nog eens 20 min., totdat de aardappelen gaar zijn. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. 24 Uur koelen. Schep het vet weg, warm de soep weer op en serveer hem.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats