|
|
|
Europese salade |
|
ingrediënten: |
|
|
- 8 middelgrote aardappelen (1,8 kg), geschild
- 2 dl droge witte wijn
- 80 ml olijfolie
- 80 ml citroensap
- versgemalen peper
- 1 grote ui, in dunne ringen
- slablaadjes om te serveren
- 3 hardgekookte eieren, in plakjes
- vers gehakte peterselie, om te garneren
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de aardappelen net gaar. Giet ze af en snijd ze in schijfjes. Wijn, olie, citroensap en peper in een kleine kom 2 min. goed roeren. Leg een laag warme aardappelschijven in een kom. Giet er een paar lepels dressing over en dek dit af met een laag uien. Ga door tot alle ingredienten zijn gebruikt.
- Afgedekt 1 uur op kamertemperatuur laten staan.
- Vlak voor het serveren een schaal met slablaadjes bedekken en het aardappelenmengsel hierover verdelen. Met de eieren en peterselie garneren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|