|
|
|
Tournedos clamart |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 tournedos van het kleinhoofd van elk 200 g
- 1 bosje lente-uitjes
- 1/2 kropsla
- 500 g doperwtjes, zeer fijn
- 80 g boter
- 0,5 dl maderawijn
- 0,5 dl kalfsjus
- zout
- versgemalen peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak de uitjes schoon, snijd het meeste groen weg. Spoel de sla, droog zorgvuldig. Rol de slabladren op tot een sigaar en snijd de rol in fijne reepjes.
- Kook de gedopte erwtjes in gezouten water. Houd ze stevig. Laat uitlekken.
- Smoor gedurende 5 min. de lente-uitjes in 50 g boter in een stoofpan. Voeg de gesneden sla en erwtjes toe. Laat enige minuten smoren. Zout en peper.
- Zout en peper het vlees. Verhit 20 g boter in een pan. Bak de tournedos op hoog vuur 4 min. aan elke kant. Houd het vlees warm tussen twee diepe borden.
- Deglaceer de bodem van de pan met de maderawijn en de kalfsjus. Laat even indampen. Roer de resterende boter door de saus.
- Schik de biefstukken op warme borden. Overgiet met de saus en schep de erwtjes errond.
- Dien op met gekookte aardappeltjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|