|
|
- Als U niet van gember houdt kan het ook met sinaasappelsap en wat Cointreau worden gemaakt.
- Rasp de gemberwortel.
- Doe de gembersiroop, witte wijn en de geraspte gember in een pan en verwarm dit op een laag vuur en laat het geheel 20 minuten trekken.
- Daarna even door een fijne zeef halen en laten afkoelen.
- Doe daarna de eidooiers bij de suiker in een roestvrije pan en verwarm het geheel au bain marie en blijf voortdurend opkloppen tot de massa dik begint te worden. Voeg dan langzaam onder voortdurend kloppen het wijn/gembermengsel toe. Proef of alles zoet genoeg is en voeg anders nog wat poedersuiker toe.
- Vlak voor het gebruik de soufflébakjes even in een bakje met warm water dompelen en met een mesje even rondom losmaken.
- Stort de gevulde ijsjes dan op een koud bord en giet wat van de gembersabayon er omheen.
- Garneren met een toefje room, een beetje cacaopoeder en een chocolade gallette en een blaadje mint. |