laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vierkant gebakje met chocolade en noten
  ingrediënten:
   
  • 125 g boter
  • 3 stukken ongesuikerde chocolade
  • 1 1/4 kop griessuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 eieren
  • 2/3 kop bloem
  • 1/2 theelepel gist in poeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 kop in stukje gehakte noten
  bereiding:
    - Smelt in een pan en best op een zacht vuurtje de boter en de chocolade. Blijf de hele tijd roeren zodat het mengsel zacht en zijdeachtig wordt.
- Neem van het vuur en voeg er de suiker, vanille en de eieren aan toe. Meng nu apart de bloem, de gist en het zout.
- Voeg dan het chocolademengsel bij het deeg en meng dit alles zeer goed.
- Giet het in een vierkante en beboterde bakvorm. Bak zo'n 25 tot 30 min. op 250°C. Laat afkoelen.
- Als je wil kan je het resultaat glaceren met een mengsel van bloemsuiker en water vooraleer je het gebak in vierkantjes snijdt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats