Vierkant gebakje met chocolade en noten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 125 g boter
- 3 stukken ongesuikerde chocolade
- 1 1/4 kop griessuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 eieren
- 2/3 kop bloem
- 1/2 theelepel gist in poeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 kop in stukje gehakte noten
|
|
bereiding: |
|
|
- Smelt in een pan en best op een zacht vuurtje de boter en de chocolade. Blijf de hele tijd roeren zodat het mengsel zacht en zijdeachtig wordt.
- Neem van het vuur en voeg er de suiker, vanille en de eieren aan toe. Meng nu apart de bloem, de gist en het zout.
- Voeg dan het chocolademengsel bij het deeg en meng dit alles zeer goed.
- Giet het in een vierkante en beboterde bakvorm. Bak zo'n 25 tot 30 min. op 250°C. Laat afkoelen.
- Als je wil kan je het resultaat glaceren met een mengsel van bloemsuiker en water vooraleer je het gebak in vierkantjes snijdt. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|