|
|
|
Brietaart met noten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 el zonnebloemolie of olijfolie
- 250 gr kwark
- 250 gr bloem
- 1 el paneermeel
- 400 gr bloemkool
- 3 eieren
- zout
- versgemalen peper
- 1,5 dl room
- 125 gr ongezouten cashewnoten
- 250 gr brie
- 1 taarvorm van 26 cm doorsnee
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de oven op 190°C
- Meng de olie door de kwark, voeg de bloem en een snuifje zout toe. Kneed dit tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1/2 cm dik,vet de taartvorm licht in.
- Leg de deeglap in de vorm. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.. Strooi er paneermeel over.
- Verdeel de bloemkool in roosjes,kook deze 4 minuten en spoel er daarna koud water over.
- Klop de eireren los met peper en zout en room, hak de noten grof en snijd de brie in dunne plakjes, verdeel de bloemkoolroosjes over de deegbodem,leg de plakjes brie erop en strooi de noten erover.
- Giet het ei-roommengsel erop.
- Bak de taart gaar en goudbruin in het midden van de oven in 35-40 minuten
TIP:
- Serveer er een frisse groene salade bij.
- Vervang bloemkool door broccoli of asperges, afhankelijk van het seizoen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|