laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paprika's met couscous
  ingrediënten:
   
  • 4 rode paprika's
  • 2 builtjes couscous
  • 150 gr doperwten
  • 3 kleine wortelen in kleine stukjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 el gehakte peterselie
  • 41 el gehakte koreander
  • 1 tl gemalen geelwortel (turmeric)
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 chilipeper
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 15 gr boter
  • zout en peper uit de molen
  bereiding:
    - Breng een pan met ruim water en zout aan de kook, kook de hele paprika's ongeveer 4 minuten, laat deze even schrikken onder de koude kraan en snijdt het kapje eraf tot ongeveer 2 cm vanaf de bovenkant.
- Verwijder zaadjes en lijsten en laat de paprika's omgekeerd op een theedoek uitlekken.
- Zet een pan met een liter water op het vuur met daarin geelwortel, kaneel, kerrie, bouillonblokje en zout naar smaak.
- Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak hierin gedurende 5 minuten ui, wortel, doperwtjes en chilipeper, breng op smaak met peper en zout.
- Doe de builtjes couscous in de kokende kruidenbouillon en laat gaar worden volgens de aangegeven kooktijd op de verpakking.
- Haal de couscous uit de bouillon, laat de zakjes even uitlekken en snijd ze open.
- Vermeng de couscous met de groenten en vul de paprika's met het mengsel.
- Dit gerecht kan zowel warm als koud geserveerd worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats