|
|
- Breng een pan met ruim water en zout aan de kook, kook de hele paprika's ongeveer 4 minuten, laat deze even schrikken onder de koude kraan en snijdt het kapje eraf tot ongeveer 2 cm vanaf de bovenkant.
- Verwijder zaadjes en lijsten en laat de paprika's omgekeerd op een theedoek uitlekken.
- Zet een pan met een liter water op het vuur met daarin geelwortel, kaneel, kerrie, bouillonblokje en zout naar smaak.
- Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak hierin gedurende 5 minuten ui, wortel, doperwtjes en chilipeper, breng op smaak met peper en zout.
- Doe de builtjes couscous in de kokende kruidenbouillon en laat gaar worden volgens de aangegeven kooktijd op de verpakking.
- Haal de couscous uit de bouillon, laat de zakjes even uitlekken en snijd ze open.
- Vermeng de couscous met de groenten en vul de paprika's met het mengsel.
- Dit gerecht kan zowel warm als koud geserveerd worden. |