laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Forel met amandelen
  ingrediënten:
   
  • 4 forellen van 250 à 300 g
  • 3 eetlepels bloem
  • 75 g gesneden amandelen
  • 150 g boter
  • 1 eetlepel olie
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • peper en zout
  bereiding:
    - De schoongemaakte vissen nog eens snel spoelen en heel droog deppen met huishoudpapier.
- De vissen kruiden in de buikholte en de buitenzijde in de bloem wentelen. De boter en de olie in een pan verhitten, de forellen goudbruin bakken en daarna warm houden.
- Wat boter bij het bakvocht doen en er de amandelsnippers in laten kleuren. Het citroensap bijvoegen en even omroeren.
- De vissen op een schotel of op het bord schikken, overgieten met de saus en met de peterselie afwerken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats