|
|
- Roer door de 250 gr broodmix 1 1/4 dl lauwwarm water en 1 el van de zachte boter, kneed daarvan een soepel deeg, eventueel onder druppelsgewijs toevoegen van wat lauwwarm water ( als het deeg te droog is) en 1 mespunt zout.
- Zet de kom afgedekt 1/2 uur op een tochtvrije, niet te warme plaats.
- Bestrijk de vorm met 10 gr van de zachte boter.
- Smelt de rest van de boter en roer er 30 gr van de bloem door, laat dit even op een laaggedraaide warmtebron staan en voeg dan al roerende met kleine hoeveelheden tegelijk de melk door, zodat een gladde saus ontstaat, laat die even op een laag vuur doorkoken.
- Split de eieren , neem de saus van het vuur en roer de eierdooiers en de kaas door de saus.
- Schuif het rooster in het midden van de voorverwarmde (210°C) oven
- Strooi de rest van de bloem op het gerezen deeg en druk dat in een gelijkmatig dikke laag uit op de bodem en 4 cm hoog tegen de wand van de vorm.
- Klop het eiwit zo stijf dat het met een mes te snijden zou zijn.
- Maak de kaassaus pittig van smaak met de brandewijn , wat nootmuskaat,peper,zout en worcestersaus.
- Spatel het eiwitschuim en de kaassaus door elkaar tot er geen vlokken meer te zien zijn, roer niet en spatel niet te lang omdat dan de ingeklopte luchtzou ontwijken.
- Proef de taartvulling en voeg naar smaak eventueel nog zout en peper toe, vul de deegbak in de vorm.
- Bestrooi de kaasvulling met het maanzaad en zet de vorm op het rooster in de oven.
- Laat het deeg en de vulling gaar en mooi van kleur worden, controleer na 25 minuten of de vulling gaar is door daarin een satépen of prikker te steken, trek die terug en neem de vorm uit de oven als aan het stokje geen deegdeeltjes kleven.
- Neem na 1 minuut bekoelen de rand van de vorm weg, serveer de taart in punteh gesneden, direct of laat het gebak eerst goed koud worden.
TIP:
- Vervang het maanzaad door sesamzaad, door paprikapoeder of bestrooi de vulling niet. Door de eieren wordt de vulling tijdens het bakken goudgeel van kleur. |