laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Viadoe
  ingrediënten:
   

    500 gram boter
    200 gram suiker
    25 gram gist
    2 eieren
    vanillepoeder
    500 gram bloem
    50 gram sukade
    een half glas melk (1 dl.)
    250 gram krenten en rozijnen
    kaneel
  bereiding:
    Bereiding:
De gist met wat suiker bestrooien, hierop wat water sprenkelen en enige tijd laten staan. De krenten en rozijnen goed wassen en drogen. De sukade in stukjes snijden en de melk verwarmen (niet koken).
Het bakblik flink met boter insmeren. De eieren met 3 eetlepels suiker en vanille tot een stevig mengsel klutsen. De lauwe melk bij de opgeloste gist doen en met het eimengsel vermengen. Bij dit mengsel nu 2 eetlepels boter doen en flink doorroeren. Nu zoveel mogelijk bloem erdoor roeren zodat het mengsel soepel en toch roerbaar is. Een stuk deeg uitrollen en het beboterde bakblik ermee bekleden. Hierop wat boter smeren en een mengsel van kaneel en suiker strooien, gevolgd door wat van de vruchten. Vervolgens apart weer een stuk deeg uitrollen, beboteren, kaneel en suiker erop, daarna wat vruchten erop strooien en nu het deeg twee keer omleggen. Van deze rol stukjes snijden en op het deeg in het bakblik leggen met de open kant naar boven. Doorgaan totdat het deeg in het bakblik geheel bedekt is. Maak een net randje aan het deeg.

Bak de viadoe in een voorverwarmde oven. Tijdens het bakken af en toe besprenkelen met suikerwater en vanillepoeder. Als de viadoe eenmaal uit de oven komt kunt u de bovenkant met boter bestrijken.

Bereidingstijd 240 Minuten
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats