laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Turkse snert
  ingrediënten:
   
  • 2 fijngesneden uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram doperwten (diepvries)
  • 1 krop in repen gesneden sla
  • 3 tot 4 eetlepels grof gesneden peterselie
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 4 tot 6 sneetjes ontkorst wittebrood
  • 2 tot 3 eetlepels olijfolie
  • wat paprikapoeder
  • wat zout en peper
  bereiding:
    - Bak de fijngesneden uien gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje in de 1 eetlepel olijfolie. Voeg de doperwten, de in repen gesneden sla en de grof gesneden peterselie toe en schenk er de groentebouillon bij.
- Breng alles aan de kook en laat de soep gedurende een half uurtje zachtjes pruttelen. Pureer de soep en zeef hem eventueel.
- Verwarm de soep goed en breng hem op smaak met wat zout en peper.
- Snijd de sneetjes ontkorst witbrood in dobbelsteentjes en roer er 2 tot 3 eetlepels olijfolie door. Rooster de blokjes brood lichtbruin en krokant in een hete oven (200 graden).
- Bestrooi de blokjes met wat paprikapoeder en verdeel ze over de soep.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats