Turkse snert |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 fijngesneden uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 500 gram doperwten (diepvries)
- 1 krop in repen gesneden sla
- 3 tot 4 eetlepels grof gesneden peterselie
- 1,5 liter groentebouillon
- 4 tot 6 sneetjes ontkorst wittebrood
- 2 tot 3 eetlepels olijfolie
- wat paprikapoeder
- wat zout en peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Bak de fijngesneden uien gedurende 5 minuten op een zacht vuurtje in de 1 eetlepel olijfolie. Voeg de doperwten, de in repen gesneden sla en de grof gesneden peterselie toe en schenk er de groentebouillon bij.
- Breng alles aan de kook en laat de soep gedurende een half uurtje zachtjes pruttelen. Pureer de soep en zeef hem eventueel.
- Verwarm de soep goed en breng hem op smaak met wat zout en peper.
- Snijd de sneetjes ontkorst witbrood in dobbelsteentjes en roer er 2 tot 3 eetlepels olijfolie door. Rooster de blokjes brood lichtbruin en krokant in een hete oven (200 graden).
- Bestrooi de blokjes met wat paprikapoeder en verdeel ze over de soep. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|