laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ansjovis in Catalaanse stijl
  ingrediënten:
   
  • 2 rode paprika's
  • 12 ansjovisfilets
  • 6 gepelde en overlangs doorgesneden hardgekookte eieren
  • 2 fijngehakte teentjes look
  • 3 tot 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 tot 3 eetlepels rode wijnazijn
  bereiding:
    - Verwarm de grill voor. Leg de paprika's op de bakplaat en plaats ze onder de grill tot ze gelijkmatig donker kleuren, waarbij ze af en toe dienen te worden gekeerd. Doe ze hierna in een plastic zakje en sluit dit af. Laat de paprika's in dit zakje 4 tot 5 minuten stomen, zodat het vel loskomt. Haal ze uit het zakje en trek het geblakerde vel eraf. Verwijder de steeltjes, snijd de paprika's overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze hierna in reepjes van 1 cm breed.
- Schik vervolgens de ansjovisfilets met de halve eieren en paprikareepjes op een schaal.
- Strooi de fijngehakte look erover. Besprenkel het geheel met olijfolie en azijn. Serveer direct.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats