laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Runderstoofschotel met zwarte olijven
  ingrediënten:
   
  • 1 kg runderpoulet (staartstuk)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 4 eetlepels fijngehakte gele ui
  • 2 fijngehakte teentjes look
  • 8 grote en rijpe tomaten (ontveld, zaad verwijderd en kleingesneden)
    of 1 blik van 400 gram in stukken gesneden pomodoretomaten plus sap
  • 2 theelepels fijngehakte verse tijm
  • 2 verse laurierbladen of 1 gedroogd laurierblad
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 groene paprika's (zaadlijsten verwijderd en in ruitjes van 2,5 cm)
  • 50 gram op zout ingemaakte zwarte olijven met of zonder pit
  bereiding:
    - Snijd het vlees in niet te kleine blokjes (circa 5 cm).
- Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem op een redelijk hoog vuur. Voeg het vlees in gedeelten toe en braad dit in circa 10 minuten licht aan. Schep de aangebraden blokjes met een schuimspaan op een bord.
- Voeg de ui en look toe aan de resterende olie in de pan. Smoor aan op een halfhoog vuur in ongeveer 1 minuut glazig.
- Voeg de tomaten (met het sap) toe en schraap het aanzetsel van de bodem los. Voeg het vlees (en het vleessap) en de tijm, laurier en peper toe. Breng alles aan de kook op een redelijk hoog vuur. Draai het vuur laag en laat het vlees afgedekt ruim 2 uur stoven tot het zo zacht is dat het met een vork kan worden gesneden.
- Voeg de groene paprika toe en laat het gerecht nog eens 10 minuten stoven. Voeg daarna de olijven toe en laat alles nogmaals gedurende zo'n 10 minuten sudderen tot de paprika's gaar zijn en de olijven hun smaak hebben afgegeven. Schep de stoofschotel op borden en serveer direct.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats