|
|
|
Roergebakken vis met garnalen en groenten |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 prei
- 1 winterwortel
- 600 gram stevige visfilets (bijvoorbeeld tilapia, stukjes kabeljauw, inktvisringen)
- 5 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
- 1/2 l visbouillon
- 4 eetlepels oestersaus of ketjap manis
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 4 eetlepels kokosmelk
- 200 gram gepelde en gekookte garnalen
- 2 theelepels sesamzaad
- 1 eetlepel fijngehakte koriander (of peterselie)
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak de prei schoon. Snijd het witte deel van de prei in de lengte door. Snijd de stukken prei hierna in dunne slierten.
- Schil de wortel. Snijd de wortel met behulp van een aardappelschiller tot aan de harde kern in dunne slierten.
- Snijd de visfilet in stukken ongeveer zo groot als een luciferdoosje.
- Verhit de olie in de wok en roerbak de stukken vis in enkele minuten bijna gaar. Schep ze uit de wok.
- Roerbak vervolgens de prei en wortelslierten gedurende 2 minuten. Voeg daarna de visbouillon, de oestersaus, het citroensap, de kerriepoeder en de kokosmelk toe. Schep alles goed door elkaar.
- Doe, zodra het vocht heet is, de vis en de garnalen in de pan. Strooi er koriander en sesamzaad over. Dien dit meteen op. Serveer bij dit gerecht bijvoorbeeld gekookte basmatirijst. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|