Creme caramel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400 gram kristalsuiker
- 1 dl water
- 1/2 l melk
- 4 eierdooiers
- 3 eieren
- 10 kleine koffiekoppen of vorm met inhoud van ca. 1 dl
[color=blue:76e09ca5f1] - **Voor de garnering:[/color:76e09ca5f1]
- vruchten
- 2 1/2 dl slagroom
- 2 el kristalsuiker
|
|
bereiding: |
|
|
Karamel:
- Maak in een pan met dikke bodem van 200 gram suiker en het water een drijfzand en breng dit snel aan de kook.
- Laat het vuur hoog staan.
- Vuil verwijderen met een schuimspaan en suikerkristallen van de rand verwijderen met een nat kwastje.
- Haal de pan van het vuur als de suiker licht is gecarameliseerd (pas op voor spatten) .
- Schenk de karamel in de kopjes/vorm en laat afkoelen.
Creme:
- Oven voorverwarmen op 175°c .
- Resterende 200 gram suiker met melk verwarmen tot suiker is opgelost.
- Eierdooiers en eieren los roeren en wat warme melk erdoor roeren.
- Dit eiermengsel onder goed roeren bij de rest van de hete melk schenken.
- Verwarmen tot de melk geboden is.
- Creme zeven en over de kopjes/vorm verdelen.
- Braadslede voor 1/2 vullen met heet water.
- Hierin de vorm zetten en middenin de voorverwarmde oven plaatsen.
- In ca. 40 minuten gaar laten worden.
- Steek om te zien of de creme gaar is een mes in het midden.
- Komt de karamel omhoog, dan is de creme gaar.
- Neem de puddinkjes uit het waterbad en laat ze afkoelen.
- Stort de puddinkjes vlak voor het serveren en garneer met vruchten en gezoete opgeklopte slagroom. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|