laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Creme caramel
  ingrediënten:
   
  • 400 gram kristalsuiker
  • 1 dl water
  • 1/2 l melk
  • 4 eierdooiers
  • 3 eieren
  • 10 kleine koffiekoppen of vorm met inhoud van ca. 1 dl

    [color=blue:76e09ca5f1]
  • **Voor de garnering:[/color:76e09ca5f1]
  • vruchten
  • 2 1/2 dl slagroom
  • 2 el kristalsuiker
  bereiding:
    Karamel:

- Maak in een pan met dikke bodem van 200 gram suiker en het water een drijfzand en breng dit snel aan de kook.
- Laat het vuur hoog staan.
- Vuil verwijderen met een schuimspaan en suikerkristallen van de rand verwijderen met een nat kwastje.
- Haal de pan van het vuur als de suiker licht is gecarameliseerd (pas op voor spatten) .
- Schenk de karamel in de kopjes/vorm en laat afkoelen.

Creme:

- Oven voorverwarmen op 175°c .
- Resterende 200 gram suiker met melk verwarmen tot suiker is opgelost.
- Eierdooiers en eieren los roeren en wat warme melk erdoor roeren.
- Dit eiermengsel onder goed roeren bij de rest van de hete melk schenken.
- Verwarmen tot de melk geboden is.
- Creme zeven en over de kopjes/vorm verdelen.


- Braadslede voor 1/2 vullen met heet water.
- Hierin de vorm zetten en middenin de voorverwarmde oven plaatsen.
- In ca. 40 minuten gaar laten worden.
- Steek om te zien of de creme gaar is een mes in het midden.
- Komt de karamel omhoog, dan is de creme gaar.
- Neem de puddinkjes uit het waterbad en laat ze afkoelen.
- Stort de puddinkjes vlak voor het serveren en garneer met vruchten en gezoete opgeklopte slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats