laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stoofvlees met pruimen
  ingrediënten:
   
  • 800 g varkensstoofvlees in blokjes van 3 cm
  • 350 g pruimen, gedroogd
  • 1 klein glaasje cognac
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 200 g preiwit
  • 30 g boter
  • 2 dl rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • zout,
  • versgemalen peper
  bereiding:
    - Zet de pruimen de avond voordien te weken in de cognac.
- Schil de ui. Maak de prei en de wortelen schoon. Snij de groenten in ringen.
- Verhit de boter in een stoofpan. Bak het vlees kort aan. Lefg het op een bord. Bak de groenten aan in dezelfde vetstof.
- Overgiet met de rode wijn. Voeg het vlees toe, het takje tijm en het laurierblad. Zout en peper.
- Zet het deksel op de pan. Laat 2 uur sudderen op laag vuur. Voeg nu en dan wat water bij het vlees.
- Voeg de pruimen en de cognac toe. Laat nog 15 min. sudderen.
- Indien gewenst, bind de saus met een halve koffielepel aardappelmeel, in water opgelost, en dien dadelijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats