 |
|
 |
Stoofvlees met pruimen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 800 g varkensstoofvlees in blokjes van 3 cm
- 350 g pruimen, gedroogd
- 1 klein glaasje cognac
- 1 ui
- 2 wortelen
- 200 g preiwit
- 30 g boter
- 2 dl rode wijn
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- zout,
- versgemalen peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Zet de pruimen de avond voordien te weken in de cognac.
- Schil de ui. Maak de prei en de wortelen schoon. Snij de groenten in ringen.
- Verhit de boter in een stoofpan. Bak het vlees kort aan. Lefg het op een bord. Bak de groenten aan in dezelfde vetstof.
- Overgiet met de rode wijn. Voeg het vlees toe, het takje tijm en het laurierblad. Zout en peper.
- Zet het deksel op de pan. Laat 2 uur sudderen op laag vuur. Voeg nu en dan wat water bij het vlees.
- Voeg de pruimen en de cognac toe. Laat nog 15 min. sudderen.
- Indien gewenst, bind de saus met een halve koffielepel aardappelmeel, in water opgelost, en dien dadelijk op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|