laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vismoten met kokos
  ingrediënten:
   
  • 800 g vismoten (zeewolf, kabeljauw, zalm)
  • 25 cl kokosmelk
  • 1 limoen
  • kerriepoeder
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • zout
  bereiding:
    - Verwijder het vel en de graat uit de moten, snijd ze in grove stukken.
- Snijd de courgette en de ontpitte tomaten in blokjes. Was de limoen, schil hem dunnetjes (bewaar de schil) en pers hem uit.
- Warm in een grote kookpot de kokosmelk op met de kerrie (naar eigen smaak), wat zout, enkele limoenschilletjes en 1 eetlepel limoensap. Leg de stukken vis in de kokende vloeistof en laat 5 à 8 minuten koken volgens het type vis. Draai ze voorzichtig om zodat ze niet stuk gaan.Wanneer de vis gaar is (bij kabeljauw gaat dit snel), haalt u hem eruit en houdt u hem warm.
- Proef de saus en breng op smaak met citroen en kerrie. Voeg de courgetteblokjes en 1 minuut later de tomatenblokjes toe (deze laatste moeten enkel opgewarmd worden, niet gekookt).
- Schik een stuk van elke vissoort op de voorverwarmde borden, overgiet met saus en versier met een sliertje limoenschil.
- Dien op met geurige rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats