laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tournedos Meyerbee
  ingrediënten:
   

    4 tournedos van het kleinhoofd van elk 150 g
    800 g aardappelen
    4 uien
    1 eetlepel reuzel
    20 g geklaarde boter
    4 eieren
    4 mooie bladeren krulsla
    4 augurkjes
    1 potje rode biet op azijn
    zout, versgemalen peper
  bereiding:
    Was de aardappelen en kook ze in de schil. Laat afkoelen. Schil, laat afkoelen en snijd in plakjes van 1 cm dik.
Schil de uien en snijd in vier.
Bak de aardappelen en de uien goudkleurig in reuzel in een pan. Zout en peper.
Verhit de boter in een andere pan en bak de tournedos op hoog vuur 3 min. aan elke kant. Houd warm tussen twee diepe borden.
Bak intussen 4 spiegeleieren in een derde pan.
Schik de aardappelen en de ui in het midden van de warme borden, leg er de tournedos op en vervolledig met een spiegelei.
Versier met krulsla, schijfje augurk en rode biet. Dien dadelijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats