laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zweedse vogelnestjes
  ingrediënten:
   
  • 50 gr zoetzure bietjes uit bokaal
  • 150 gr gekookte aardappels
  • 1 grote zoetzure augurk
  • 1 bosje gehakte bieslook of peterselie
  • 1 middelgrote stevige zachtzure appel
  • 1 el citroensap
  • zout
  • peper
  • azijn
  • 1 grote tomaat
  • 4 sneetjes donker roggebrood
  • 4 eieren
  • 1 mespunt cayennepeper of paprikapoeder
  bereiding:
    - Giet de bietjes af en laat ze in de zeef uitlekken.
- Snijd de aardappels in blokjes van 1/2 cm en hak de augurk fijn, meng de stukjes aardappel en augurk in de kom.
- Was de bieslook of peterselie en knip deze fijn, doe 3/4 deel van de bieslook of peterselie bij de inhoud van de kom.
- Was de appel grondig, boor het klokhuis uit de vrucht en snijd deze overdwars in 1/2 cm dikke plakken, verdeel de plakken in kleine blokjes en besprenkel deze met citroensap.
- Snijd de plakjes biet in blokjes, voeg deze met de appel bij de inhoud van de kom , roer de ingredienten voorzichtig door elkaar en breng de salade op smaak met peper, zout, azijn en suiker.
- Snijd op 3/4 van de hoogte het kapje van de tomaat af, hol de tomaat voorzichtig uit met een lepeltje zonder de buitenwand te beschadigen, zet de uitgeholde tomaat even omgekeerd op een shoteltje.
- Leg de sneetjes roggebrood op de serverschaal.
- Vul de tomaat met een deel van de salade en bestrooi deze met de rest van de bieslook of peterselie.
- Verdeel de rest van de salade over de sneetjes roggebrood in de vorm van een bergje.
- Tik de eieren na elkaar doormidden, verzamel zoveel mogelijk eiwit in een kommetje , doe de overgebleven eidooiers in een halve eierschalen en plaats deze op de belegde sneetjes roggebrood.
- Strooi op elke dooier wat cayennepeper of paprikapoeder.
- Garneer de schotel met de gevulde tomaat.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats