laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kersensoufflés en roomijs
  ingrediënten:
   

    150 gram kersen (uit een pot zonder sap)
    1 eetlepel maizena
    6 eiwitten
    1 eetlepel suiker
    boter, om in te vetten
    1 eetlepel honing
    1 bak roomijs
    1 dl port
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200 graden
Breng de kersen aan de kook met de suiker, de honing en de port
Maak een papje van de maizena en wat water en bind de kersensaus hiermee
Laat de saus 2 minuten doorkoken en daarna afkoelen
Klop de eiwitten stijf en meng de afgekoelde kersensaus erdoor
Vet 4 bakjes van 1,5 dl in met boter en bestrooi ze met suiker
Verdeel het kersenmengsel over de bakjes en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven
Schep op de warme soufflés een bol ijs en serveer direct
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats